2023 TEMMUZ AYI KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU!

2023 temmuz kira artışı

2023 TEMMUZ AYI KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU!

  • Kategori: Genel
  • Yorum Yok

Bugün TÜİK tarafından Haziran ayı enflasyon rakamlarının belirlenmesi ile birlikte Temmuz ayı kira artış oranı da açıklandı. Konut sahiplerinin merak içinde beklediği açıklama geldi! Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün yapılan son dakika açıklaması ile birlikte Haziran ayı enflasyon rakamları belirlendi. Bu rakamlar çerçevesinde belirlenecek olan Temmuz ayı kira artış oranları hakkında bilgilendirme yapıldı. Hem ev sahipleri hem de kiracılar tarafından merakla beklenen kira artış oranı belli oldu.

TEMMUZ AYI KİRA ARTIŞ ORANI BELLİ OLDU!

Haziran ayında kira artış oranı yüzde 63,72 olarak belirlenmişti. TÜİK tarafından Temmuz ayı için yapılan açıklamalara göre artış oranının bu ay için bir miktar düşüşe geçtiği görüldü. Yapılan belirlemelere göre Temmuz ayı kira artış oranı yüzde 59,95 oldu. Mülk sahiplerinin yeni kira hesaplamaları yapmak istedikleri zaman Temmuz ayı için bu rakamı baz almalarının gerektiği ifade edildi.

KONUTLARDA GEÇERLİ OLMAYACAK!

Konu ile ilgili her ne kadar Türkiye istatistik Kurumu tarafından yapılan belirlemelerde Temmuz ayı için kira artış oranı yüzde 59,95 de olsa bu artışın konutlar için herhangi bir geçerliliğinin bulunmadığı ifade edildi. Adalet Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalara göre konutlar için konulan yüzde 25 zam sınırının bir sene kadar daha uzatıldığı ifade edildi. 1 Temmuz 2023 tarihinden 1 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecek olan zam sınırı nedeniyle yalnızca iş yerlerinin Temmuz ayı zam sınırına uygun bir şekilde hareket edebileceği ifade edildi.
Yapılan hesaplamalar sonucunda kiralara yapılabilecek zamlar şu şekilde verildi;

Konutlar İçim Kira Zammı
Kira Tutarı = 10.000 TL
Kira Zammı Oranı = Yüzde 25
Kira Artış Tutarı = 2.500 TL
Yeni Kira Tutarı = 12.500 TL

İş Yerleri İçin Kira Zammı
Kira Tutarı = 10.000 TL
Kira Zammı Oranı = Yüzde 59,95
Kira Artış Tutarı = 5.995 TL
Yeni Kira Tutarı = 15.995 TL

Paylaş :

Aradığınız gayrimenkulü bulamadınız mı ?

Telefonunuzu bırakın sizi arayalım. Aradığınız gayrimenkulü size kısa sürede bulalım.

Tepeyazı Gayrimenkul © 2023 - Tüm hakları saklıdır.